Oversigt
Matematiklærere med særligt øje for den sproglige dimension i undervisningen og ungdomspædagogik til Ungdomsskolen i Hindegade
Ungdomsskolen i Hindegade (UIH) er Københavns Kommunes tilbud til nytilkomne unge flygtninge og indvandrere i alderen 16-18 år, der har brug for undervisning i dansk som andetsprog. Skolens målgruppe er primært unge, der for nyligt er kommet til Danmark, unge flersprogede fra M3-klasser og unge, som skal forberedes til prøven i Dansk 2 (PD2). Skolens opgave er således at give eleverne sproglige og sociale færdigheder og kundskaber, der gør dem i stand til at indgå og deltage aktivt i det danske samfund.
Krigen i Ukraine betyder, at vi de seneste år har oplevet en stor stigning i tilgangen af særligt ukrainske unge. Skolen er derfor vokset fra 130 til 275 elever de sidste år. Vi tilpasser løbende skolen til de mange nye elever og har på denne baggrund fortsat brug for lærere, der kan være med til at løfte denne opgave.
Vi har brug for lærere, der kan undervise i og/eller har interesse i at undervise i
- tal og sprog – matematikundervisning med særlig fokus på opbygning af begynder-førfagligt- og fagligt sprog i matematik.
- matematik med særligt fokus på førfagligt- og fagsprog.
Elevernes forudsætninger for faget spænder over et vidt spektrum. Nogle har særdeles gode forudsætninger og mangler ‘bare’ fagsproget på dansk, mens andre har behov for at opbygge konkrete matematiske færdigheder. Det er dog et fælles vilkår, at der med målgruppen skal arbejdes med tænkningen omkring faget som dannelsesfag i en dansk kontekst.
Vi forventer altså, at vores nye matematiklærere kan undervise med et skarpt blik for den sproglige dimension og ser matematik som dannelsesfag.
Vi oplever lige nu en del elever, der profiterer af en praktisk tilgang til sprogundervisningen, det er derfor en fordel, hvis du har værktøjerne til en sådan undervisning.
Vi har pt. 20 klasser, og vi har løbende brug for at oprette nye hold.
Undervisningen er niveaudelt dels efter elevernes sproglige og faglige niveau i dansk og dels efter deres skolebaggrund. Skolen er vokset fra 130 til 275 elever, det sidste år, og vi tilpasser løbende skolen til de mange nye elever.
Eleverne har mulighed for at få undervisning i basisdansk, deltage i prøveforberedende undervisning i dansk og matematik samt tage FP9-prøver eller Danskprøve 2. De undervises i dansk (som andetsprog), samfundsfag og matematik i et basisbånd. Derudover har de mulighed for at tilvælge fag som: fysik/kemi, engelsk, danskkultur og samfund eller sport.
Du kan læse mere om skolen her.
Vi tilbyder
- en spændende og udfordrende arbejdsplads, der er førende indenfor dansk som andetsprog
- mulighed for efteruddannelse indenfor særligt DSA-tilgangen i faget matematik
- fagligt kompetente og engagerede kolleger, der arbejder med udgangspunkt i de nyeste didaktiske metoder og tilgange indenfor DSA-området
- teamsamarbejde med stor indflydelse på, hvordan arbejdet skal tilrettelægges
- moderne undervisningsmidler med bl.a. interaktive tavler og digitale læremidler
- individuelle arbejdspladser og arbejdstelefon
- en arbejdsplads, hvor forandring er et grundvilkår bl.a. på grund af løbende optag og målgruppen
- en arbejdsplads, hvor der ikke er langt fra den gode ide til handling
- en arbejdsplads, hvor der er god stemning og let til grin
Vi ser gerne at vores nye kolleger
- har kendskab til andetsprogspædagogik og didaktik og arbejder med den sproglige dimension i alle fag
- har erfaring og lyst til at arbejde med unge, der kan være traumatiserede
- har de didaktiske og pædagogiske værktøjer, der skal til for at skabe et trygt læringsmiljø med fokus på sprogstimulerende undervisning i alle fag
- arbejder aktivt med de unges faglige, sociale og personlige udvikling
- arbejder med de unges motivation for læring
- samarbejder tæt med andre kolleger både i eget team og på matriklen
- arbejder bevidst med hverdagssprog og fagsprog i undervisningen
- stilladserer elevernes læring
- ser og inddrager elevernes baggrund som en ressource i undervisningen
Vi er også interesserede i at høre fra dig, hvis du også har gode socialpædagogiske forudsætninger.
Hvis du kan se dig selv i ovenstående, ser vi frem til at læse din ansøgning.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er fastansættelser og kan være på op til 37 timer ugentligt, afhængig af din fagkombination og egne ønsker. Vi har to skolematrikler fra august 2024: Hindegade 4 og en etage på Hotel- og restaurantskolen i Valby, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby. Ansættelse finder sted i henhold til gældende overenskomst samt aftale om arbejdstid for månedslønnede lærere m.fl. i Ungdomsskolen. Link til lønudregner finder du her. I forbindelse med ansættelserne indhenter vi børne- og straffeattest og tager referencer.
Mere information
Hvis du vil vide mere om skolen og jobbet, er du velkommen til at ringe til koordinator Yvonne Overgaard på 20 47 66 51 eller afdelingsleder Josefine Møbius på 61 24 94 94.
Sammen med din ansøgning beder vi dig vedhæfte CV og uddannelsesbevis.
Søg via linket senest onsdag den 6. november 2024
Vi holder ansættelsessamtaler midt i november.